dimecres, 26 de febrer del 2014

Música d'altres temps

Per si algun cop has conegut algú que li agrada la música "vella", "antiga", "dolenta", "desfasada", "passada de rosca" o una de les definicions que més odio, "passada de moda", suposo que haurà intentat fer canviar d'opinió a la gent que pensa d'aquesta manera.

Jo sóc una d'aquestes persones amants i enamorades de la música "del segle passat". Els anys 60, 70, 80 i una mica dels 90 van estar ben carregats i farcits de cançons, àlbums, cantants, grups i moviments que potser ja no estan a l'ordre del dia ja que les coses canvien, però si que són recordats i perduren. Els Beatles, els Rolling Stones, Queen, David Bowie, U2, Bob Dylan, Bon Jovi, Dire Straits, Elton John, The Who... Alguns més que d'altres però que de ben segur tots n'hem sentit a parlar algun cop.

No us penseu que el meu gust musical s'estanca aquí. També m'agrada molt la música d'avui en dia. S'han anat creant nous estils i, amb ells, noves generacions de cançons originals i creatives. Sí que és cert que la música s'ha tornat una indústria molt comercial i, de vegades, falsa. Però, arribats a aquest punt del segle XXI, què no s'ha tornat així?

M'agradaria molt recomanar-vos algunes de les meves cançons preferides. Tinc pensat posar-ne unes cinc per cada entrada perquè he visitat altres blocs i, quan desconeixes un cantant o grup, fa mandra escoltar les seves cançons. Cinc sempre és el meu límit si no m'acaba d'agradar així que no us puc demanar més. El que si vull és, tornant a la introducció del principi, que doneu una oportunitat a tota aquesta música "vella" perquè us podeu emportar una sorpresa: us pot agradar.

Són ben diferents entre elles, però com que tothom té gustos propis, no espero que us agradin totes les d'una mateixa entrada, simplement que trobeu les vostres preferències.

Aquí teniu les cinc primeres cançons:

U2 - I STILL HAVEN'T FOUND WHAT I'M LOOKING FOR

THE ROLLING STONES - FOLLOWING THE RIVER



THE WHO - BABA O'RILEY (Alan Wilkis Remix) 
Que no us extranyi veure el Need For Speed per aquí. M'agrada molt aquest joc i curiosament van posar a la banda sonora un remix d'una de les meves cançons preferides. 



QUEEN - SOMEBODY TO LOVE




BONNIE TYLER - TOTAL ECLIPSE OF THE HEART






2 comentaris:

  1. Ets la primera noia que escriu un blog, que no penja tonteries de nena estúpida, perquè he arribat a veure barbaritats escrites, en plan, totes aquestes ninyates de 1r de l'ESO que volen escriure blogs per fer-se les profundes i els hi surt el tir per la culata. Així que et dono ànims i molt de suport per tal de que continuis escrivint el teu blog, m'encanten les cançons del segle passat, i llegir, el teu blog és perfecte per mi, que sàpiques, que tens una fan. Ànims! :)

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies Carla pel teu comentari! Em dóna moltíssims ànims i em motiva per continuar!

    Me n'alegro de que siguis una fan de la música del passat com jo! Estigues atenta que tinc pensat escriure una altra entrada musical!

    Una forta abraçada,

    Núria

    ResponElimina